maandag 10 december 2007

Lariam en gezellig winkelen

Alweer een nacht rampzalig geslapen. Steeds maar dromen die eindigen in een situatie waar je met volle inzet iets wil of moet doen, maar het lukt maar niet, hoe hard je ook probeert. Als je wakker schrikt duurt het nog minuten voordat je door hebt dat het maar een droom was. Weer in slaap vallen lijkt eindeloos te duren.
Voor als we heimwee naar Nederland krijgen onderweg

We zitten in de Lariam-testfase. Nu alvast drie weken het anti-malaria middel slikken om te kijken of de bijwerkingen, onder andere slechte nachtrust, niet zo ernstig zijn dat we moeten overstappen op iets anders. Maar hoe kan je op deze vraag een wetenschappelijk verantwoord antwoord geven. Op dezelfde dag heb ik mijn derde anti-rabiës injectie gehad waardoor ik niet op mijn linkerschouder kan liggen, ruim vier uur non-stop moeten winkelen, en minstens zes tenen knoflook weggewerkt tijdens het Spaanse tapas eten. Elke gebeurtenis op zich zou al afdoende reden kunnen zijn om een hele nacht onrustig in bed te draaien. We wachten het nog maar even af, nog twee weken krijgt Lariam het voordeel van de twijfel.

Het grote inkopen is begonnen. In een grote fietsspeciaalzaak hebben we geprobeerd alle benodigde reserveonderdelen en bovendien nog wat fietskleding aan te schaffen. De missie is niet volledig geslaagd. Op fiets-technisch gebied schiet onze kennis nog wel eens te kort. Van te voren hadden we een keurig lijstje gemaakt en, waar we nodig dachten, nog wat bijgelezen. Het deskundig winkelpersoneel stelde ons echter soms vragen waarop we slechts met een glazige blik en een lange stilte konden reageren. In het begin was meewarigheid ons deel, maar dat ging gelukkig al vrij snel over in vriendelijke behulpzaamheid. We hebben weer veel bijgeleerd, en zullen ons bij een volgend winkelbezoek nog beter kunnen weren.

Nog een heimwee plaatje, mischien ook nog iets van Amsterdam...

Op het gebied van de fietskleding zou ik, als prijsbewuste, okay zuinige Nederlander een lans willen breken voor Aldi en Lidl. De afgelopen maanden hielden we de aanbiedingen in de gaten. Soms moest ik er drie Aldi’s voor af fietsen om een exemplaar te achterhalen, maar het was de moeite waard. Een windbestendig jack, een fietsshirt en een lange fietsbroek, per stuk allemaal nog onder de 15 euro. Het allerbeste was de Aldi in Utrecht-Overvecht. Die had in grote bakken de restanten van alle Aldi aanbiedingen van de afgelopen maanden liggen. Na een soort van archeologische expeditie door de rotzooi had ik 2 fietsonderbroeken, een fietsshirt, korte fietshandschoenen een stuurtasje voor nog geen 15 euro. Onderweg zal ik er ongetwijfeld genadeloos voor gestraft worden, bijvoorbeeld met een totaal ontredderd zitvlak. Maar nu kan ik nog met veel plezier de prijzen vergelijken. Bij de campingspullen van de speciaalzaak lag een officieel Therma-rest reparatie-setje voor onze slaapmatjes. In een plastic zakje zat een tubetje lijm en welgeteld één plakkertje. Elf euro vijfennegentig. Mijn complete Aldi-Lidl fietskledinglijn is equivalent aan 5 Therma-rest plastic plakkertjes. Ook interessant vergelijkingsmateriaal gaf het rek met de aanprijzing aanbieding/opruiming. Ik zag een leuk regenjasje hangen, zo’n ding dat als prop in je binnenzak past. Bleek afgeprijsd van 385 euro naar 275 euro. Vraag niet hoe het kan, profiteer ervan!
Overigens toch nog genoeg kwaliteitsspullen aangeschaft. Dat gaat dan qua geld veel sneller dan je in je stoutste dromen had kunnen vermoeden. Bij de kassa deden Gwen en ik een prijsbewustheids quiz. Hoeveel zou het totaalbedrag zijn voor de aangeschafte kleding en fietsonderdelen. Mijn schatting was slechts een factor drie te laag. Gwen zat meer dan 300 euro hoger, maar nog steeds niet op twee derde van het bedrag. En de oplossing is….

Over een maand zijn we, als alles goed gaat, in Cairo!
Op boodschappenexpeditie hebben we ook nog een beetje gefietst. (Hans)

Overzicht dag -34:
Van: Thuis
Naar: Woerden en terug
Aantal kilometers: 44 km
Tijd op fiets: 2 uur 19 minuten 47 seconden
Gemiddelde snelheid: 18,7 (tja)
Temperatuur min en max: Graadje of 7-8



2 opmerkingen:

Gwen zei

DE exacte bedragen bij de kassa waren
Hans: € 400
Gwen: € 1000 (onder hoongelach van Hans),
de rekening: € 1138
Hoezo tweederde fout?

Anoniem zei

Opzoek naar een online winkel?

Bij http://www.online-winkelgids.nl vindt je het wel.

Groetjes,