zondag 4 mei 2008

Uitrusten in Noordoewer

Eindelijk weer een beetje uitrusten. We zijn aangekomen in Noordoewer,Namibië en aan de overzijde van de Oranjerivier zien we het laatste land al liggen, Zuid Afrika. In plaats van de aangekondigde vijf fietsdagen werden het er zes (wat als voordeel heeft dat we er nu ook nog maar zes te gaan hebben).

We zouden oorspronkelijk een rustdag hebben in Ai –Ais aan de Fish River Canyon (zeg maar de Afrikaanse equivalent van de Grand Canyon), maar het kamp daar was dicht zodat er een alternatieve plek en route gezocht moest worden. De overnachtingsplek werd Hobas Camp, ook aan de Fish River Canyon. De organisatie had het zo geregeld dat we ons diner aan de rand van de Canyon konden eten (en we hoefden er niet heen te fietsen, we gingen met een bus). De wijziging van de route resulteerde in de mooiste landschappen sinds weken (Hans mag dan van polderplat houden, voor het "iets te kijken hebben" geef ik de voorkeur aan wat meer variatie qua landschap). Het had echter ook als gevolg dat we behoorlijk wat kilometers over onverharde (en heuvelachtige) wegen moesten afleggen met gisteren als hoogtepunt 128km onverhard gevolgd door nog 50kmasfalt. Over die laatste 50km hadden we ons niet al te druk gemaakt, die zouden bergaf zijn…… inderdaad de laatste 30km waren bergaf, helaas met een straffe tegenwind zodat er toch flink getrapt moest worden. Het werd onze langste dag tot nu toe op de fiets, gelukkig stond bij aankomst Duncan klaar met een biertje en waren we zo slim geweest om een cabana (hutje) te bestellen zodat we van een welverdiende eigen douche en bed konden genieten. Het voelt altijd prettig als je de rustdag echt verdiend hebt.



Uitzicht op Zuid Afrika en Oranje rivier


s'Avonds in de bar was duidelijk merkbaar dat de reis op zijn einde aan het lopen is. We haalden vooral herinneringen op van eerdere voorvallen. "Weet je nog dat het zo hard zandstormde in Soedan dat alles in de tent onder het zand zat?", "Weet je die keer nog dat we verdwaalden in de woestijn?" ook de voorbereidingen van een ieder op de reis werden nog eens doorgenomen, alles leek vreselijk lang geleden.

Nu dus de laatste rustdag, voor het laatst de was gedaan in de red-box (er zijn voorstellen om de red-boxen a.s. zaterdag ritueel te verbranden), misschien nog wat laatste schoonmaak acties aan de fietsen en vooral lekker relaxen. Er was een mogelijkheid om vandaag op de oranjerivier te gaan kanoën die hebben we maar voorbij laten gaan, er moet ook nog uitgerust worden! Het weer is ook omgeslagen en de winter lijkt eraan te komen. Vandaag is het voor het eerst sinds lange tijd bewolkt en buiten voelt het "jasje aan"-fris. Misschien moeten we het thermisch ondergoed toch maar weer bij de hand houden voor de laatste vijf nachten in de tent. (Gwen)

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Gwen en Hans,
wij zijn nu een week in Finland en het blijkt dat er ook hier mensen zijn die jullie reis volgen.
Wij hebben dus niet voor niets jullie address gegeven.
Heel veel groeten van Sirpa, ze is vol bewondering over jullie. Ook zij reizen veel maar ze kiezen toch voor een "comfortabele" manier.
Hou nog even vol, het is nu nog maar aftellen en de GLORIE is voor jullie.
Succes, Marja en Albert.

Anoniem zei

Kijk, dat is nu echt jammer:
“Please note that due to an international naval exercise taking place at the Waterfront on Saturday 10th May, the venue for the Finish Line has been changed. The Finish Line will be in between Quay 4 and Market Square at the V&A Waterfront and NOT at Quay 6. We apologise in advance for any inconvenience this may cause.”
Die organisatie toch….
Het heeft dus weinig zin, dat ik met Jerommeke op mijn besproken plaatsen op Quay 3, jullie blijkbaar niet kan zien binnenfietsen: vlucht helaas derhalve moeten cancelen.
Desalniettemin wens ik jullie een leuke aankomst in Kaapstad.
Tot ziens gauw daarna.
m.vr.gr.
Paul

Unknown zei

Wanneer staan wij nu juichend op Schiphol om jullie binnen te halen???

Tot dan, Sake

Anoniem zei

Heee zijn jullie nu alweer terug ??? Komen jullie fietsend vanaf Schiphol naar de Keizerstraat ? Dat lijkt me wel leuk, dan wacht ik jullie op. Tot snel, Desirée