donderdag 20 december 2007

De route, onze voornemens en een dwaaltocht

Een deelneemster van vorig jaar, Leigh-Ann Shafer, heeft een gedeelte van de route van de Tour d’Afrique op gps vastgelegd. Ik had me er veel van voorgesteld de gegevens via Google Earth in te lezen, en alvast de route virtueel een beetje te verkennen. Vogelvlucht en inzoomen is inderdaad fascinerend. Even klikken en je zit in de meest desolate landschappen. Of je ziet de vreemdste objecten. Ben ik de enige die ziet dat het om een gelande UFO gaat, of anders Egypte’s geheime uranium opwerkingsfabriek. Slim om een stel toeristen ernaast te laten slapen, dat voorkomt elke mogelijke verdenking.

Van de te bezoeken landen heb ik wat overzichtfoto’s gemaakt, maar die vallen een beetje tegen. Het in kunnen zoomen maakt het pas leuk. De route is tot Malawi door Leigh-Ann gefietst. Daarna heb ik zelf wat punten geselecteerd, en daartussen rechte lijnen getrokken.
De weblog van Leigh-Ann vond ik vorig jaar erg leuk om te lezen. Ze maakte de indruk prettig ongeorganiseerd te zijn. Een afwijkend geluid tussen al die tot in alle details minutieus voorbereide deelnemers. Bovendien is ze een Afrika-kenner, momenteel werkt ze in Oeganda.

Wat zijn onze voornemens voor de komende tijd? Zoveel mogelijk eten. We hebben bedacht dat serieus trainen geen zin meer heeft. Het is te koud om veel kilometers te maken. Belangrijker is om met genoeg reserves aan de tocht te beginnen. Als we zes of zeven uur per dag fietsen verbranden we naar schatting zo’n 5000 kcal. Daar valt bijna niet tegen op te eten. Elke gram vet extra die we nu nog kunnen kweken is meegenomen. Treft het even dat de feestdagen eraan komen. Een overvloedig kerstmaal, slagroom met een beetje koffie eronder, oliebollen als vetsponzen, nog even doorzetten want elk biertje is ook weer twee boterhammen. Alles is goed als het maar aanzet. Een sportman moet, als hij echt leeft voor zijn sport, zich soms flink wat opofferingen getroosten.

Afgelopen zondag naar Almere-Haven gefietst. Een afwisselende route door de bossen, oude polders en over de Stichtse brug naar de nieuwe polder. Onderweg zagen we dat de temperatuur -1 was. Op verjaardagsvisite geweest bij mijn nichtje Julia. Hiep hiep hoera. Na een flinke dwaaltocht door Almere-Haven, alleen de autoweg en de busbaan gaan rechtdoor, voor fietsers zijn er enkel rustieke kronkelpaden, toch nog Almere CS gevonden. Daar op de trein gestapt. Om met -5 twee uur door het donker te fietsen ging ons net iets te ver. (Hans)
Overzicht dag -26:
Van: Thuis
Naar: Almere
Aantal kilometers: 55 km
Tijd op fiets: 2 uur 19 minuten 33 seconden
Gemiddelde snelheid: 18,5 (elke week weer wat langzamer)
Temperatuur min en max: -5 tot -1

3 opmerkingen:

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anoniem zei

Test

H. Doornekamp zei

en is het jullie gelukt!?