woensdag 9 januari 2008

De heenreis naar Caïro

We zijn in Caïro aangekomen!!! Vannacht/vanochtend lagen we om half zes in ons hotel bed.

Op Schiphol ging het redelijk soepel. Ons beetje overgewicht mocht zonder bijbetalen mee en ook de fietsen die te zwaar waren gingen zonder probleem het vliegtuig in. Bij de gate hadden ze wat moeite met de acht fietskettingen die vanwege het gewicht in de handbagage zaten, maar die tas kon alsnog in het ruim mee.
De vlucht verliep voorspoedig, redelijk eten, leuk filmpje en om twee uur plaatselijke tijd (het is hier een uurtje later dan in Nederland) landden we. Alle bagage, inclusief fietsen en de bij de gate afgestane tas, kwam vrij snel en wij waren klaar om te gaan.
Op onze vlucht bleken zeven andere TdA-ers te zitten. Canadese fietsdozen zijn een slagje kleiner dan onze “joekels” en het leek ook of hun bagage toch wat beperkter was, maar misschien was dat optisch bedrog.
Uiteindelijk bleken van twee personen de fietsen niet aangekomen te zijn. Dat was misschien maar goed ook want de zeven andere fietsen + bagage + passagiers paste maar net in het beschikbare busje. Om een uur of vier waren we bij het hotel. In een typisch voorbeeld van Afrikaanse efficiency duurde het ruim een uur voordat wij onze kamer hadden. Niemand stond namelijk op de hotellijst. In een bijna leeg hotel met 900 kamers zou je denken dat dat geen probleem hoefde te zijn, maar drie man was ruim een uur bezig om dit administratief af te handelen.

Inmiddels een korte nachtrust gehad, de fietsen bijna weer in elkaar gezet (zo te zien is alles heel gebleven) en het avontuur kan beginnen. (Gwen)

7 opmerkingen:

Anoniem zei

We weten helemaal niets leuks te schrijven, maar we zijn wel blij dat jullie goed aangekomen zijn.
groeten,
Tyra en John

Anoniem zei

Heel fijn om te lezen dat het begin van jullie reis goed verlopen is. Dat moet een voorteken zijn voor de rest van het avontuur. Succes en (ondanks het vele fietsen) geniet er van.
Marja & Albert.

Anoniem zei

Heel veel succes!!!

Karen (Baobab)

Anoniem zei

Ha die Hans en Gwen,

Gaat het dan eindelijk toch gebeuren! De eerste hindernis hebben jullie perfect genomen, met bagage en al in Cairo!

Van de ene kant met jaloezie (wat een fantastische reis, zou ik ook wel willen!), maar van de andere kant opgelucht (wat een verschrikkelijk afzien 12.000 km fietsen!), maar in ieder geval met grote bewondering, wil ik jullie heel veel succes, plezier en onvergetelijke ervaringen en fantastische avonturen toewensen!

Zet hem op, fiets ze!

Groetjes Eveline

Ps af en toe in de bus uitrusten is zo gek nog niet, kun je eens lekker om je heen kijken!

Anoniem zei

Hebben jullie al heimwee?

Unknown zei

Goed te 'horen' dat jullie zonder al te veel problemen ter plekke aangekomen zijn.

En nu gaat het dus eindelijk beginnen ...

Groetjes,
Mimi

Anoniem zei

Gwen, Hans, ondanks zere billen, vermoeidheid, koude en bergen, toch heel veel succes gewenst. Jullie zijn met een prachtig avontuur.