dinsdag 8 januari 2008

Ons huis en bagage

Zo, voorlopig de laatste keer eigenheimers, spinazie-a-la-creme (vergeet na het prakken het scheutje azijn niet) en vissticks achter de rug.

Je hoort soms de wildste verhalen. Mensen parkeren hun auto bij de Efteling. Als ze terugkomen blijkt hun Tom-Tom gestolen uit de auto. Maar dat is niet alles. De dieven heb op ‘navigeer naar huis’ gedrukt, en ook daar de boel leeggehaald. Naar de Efteling ga je immers met het hele gezin, dus thuis is alles onbeheerd.
Je weet maar nooit wie op deze weblog terecht komt, het is per slot van rekening geheel openbaar. Maar als iemand zou denken dat hij bij ons eens rustig zou kunnen rondkijken of er wat van zijn gading bij is dan moeten we hem (of haar) teleurstellen. Ons huis blijft niet onbeheerd achter. Een Nederlands/Tsjechisch echtpaar gaat er de komende maanden verblijven. Daarnaast was er überhaupt al niet veel meer te halen. Zo’n beetje alle elektronica , op de tv na, hebben we meegenomen.
Of ben ik nu iets te paranoide? (Hans)

Hierbij ook nog een laatste bagage update.
Gisteren de fietsen in de fietsdozen gedaan. Gelukkig heeft de KLM ook daar richtlijnen voor, lengte + hoogte + breedte van de doos mag 302cm zijn. Onze fietswinkel had ons echter met één doos van 314cm opgezadeld. Na wat plak en knip werk van Hans is de doos nu teruggebracht tot 308cm en gelukkig maar een paar kilo te zwaar. We zien vanavond wel of de KLM moeilijk gaat doen.
Het eerder genoemde bagage probleem heeft zich opgelost door een extra ruimbagage tas mee te nemen, een van de handbagage tassen ook als ruim bagage en een extra rugzak als handbagage. Hans zal op zijn allercharmantst proberen onder het bijbetalen voor overgewicht uit te komen. Moet lukken met zijn fietshelm op het hoofd.
Over 4,5 uur komt het busje en dan zijn we eindelijk op weg!!!
Vanuit Caïro berichten we wel of alles in busje en vliegtuig paste, of alles in Caïro is aangekomen en of we al tot mentale rust zijn gekomen. Tot dan! (Gwen)

1 opmerking:

Anoniem zei

Beste Hans en Gwen

Ik ga jullie reis volegen

groeten en .... blijven eten ( zie mail)

Erna de Munnik